Referat skrevet af: Heidi Erler

Fredag:

Alle ankommet og indlogeret i hytterne som ikke var helt de samme hytter som vi plejer, da der var gået lidt koks i pladsens systemer. 

Kl. 18.00 starter weekenden rigtigt ud med snak og aftensmad. 

Denne gang var der desværre ingen nye deltagere med, men vi var 13 deltagere som alle har været med før.

Efter aftensmaden går vi alle i fællesrummet, som vi har til rådighed hele weekenden.  Her starter vi ud med ”hvad har du på hjertet” siden sidst:

Undertegnede starter kort ud med at fortælle lidt praktisk fra Sjældne diagnoser, blandt andet om at der oprettes et bisidderkursus den 8.- 9. oktober 2022. Derudover fortæller jeg lidt fra Touretteforeningen generalforsamling og om hvem der er kommet ind i bestyrelsen.  

Ved runden om hvad har du på hjertet nævnes der om, at livets stress præger en i dagligdagen på forskellig vis. Nogle har myldertanker, nogle har flere tics end de plejer, andre har færre tics end de plejer. Nogle er kørt op eller ned i medicin. Der tales også om det at skulle præstere kan give en vis form for usikkerhed eller mindreværdskomplekser der præger en.

Vi er gode til at skjule, når vi ikke har det godt – men i bund og grund har vi det jo godt alligevel.

Alle er glade for at være sammen igen og ses med andre med Tourette. Vi glæder os altid til Tourette weekenderne.

Lørdag:

Lørdag formiddag kørte de fleste af os traditionen tro en tur til Fredericia by, hvor vi osede lidt, og sluttede af med en enkelt på ”den engelske pub”. Derefter kørte vi tilbage igen for at få frokost.

Efter frokost stod den på minigolf, hvor vi lavede 2 hold – 1 hold med 5 pers. og 1 hold med 6 pers. 2 pers. sprang minigolf over. Vi havde en hyggelig stund med gode snakke og grin imens vi spillede minigolf.

Efter minigolf skulle vi bage snobrød over grill. Her havde pladsen desværre lavet koks i den igen, så bålet var ikke tændt, det måtte vi selv tænde. Da bålet var tændt, gik vi ind for at hente snobrødsdej og pinde, men det havde de sørme glemt at tage op af fryseren, så vi fik til stor frustration ikke noget snobrød.  

Til aftensmaden, hvor vi skulle lave grillmad, var det hele også en smule rodet, men det fik vi dog hurtigt styr på igen.

Grunden til at det gik lidt skævt var, at vores madmor Ingrid og madfar Christian, havde fået fri til at gøre klar til deres barnebarns konfirmation.

Søndag:

Morgenmad inkl. evaluering af weekenden:

Alle er enige om, at det har været en dejlig weekend, som altid når vi er samlet – vi har det altid godt sammen og vi har nogle gode snakke og grin når vi er samlet.  Vi er gode til at hjælpe hinanden.

Ærgerligt at der ikke var nogle nye deltagere med denne gang.

Vi har haft godt vejr med solskin, dog også noget koldt, så en del af os havde ikke fået nok varmt tøj med.

Vi mangler ikke mad på vores weekender, der er altid rigeligt og for nogle er der måske kommet et par kilo ekstra på i weekenden.

Hvis ikke det var for vores madmor Ingrid og madfar Christian, så ville vi nok begynde at kigge os om efter et nyt sted at holde vores weekender, da der var en del som der ikke var styr på denne gang. Men vi giver det en chance og har derfor booket for de næste 2 Tourette weekender i september 2022 og april 2023.

Når der ikke er styr på tingene, så kokser det for en del  af os med Tourette og endnu mere hvis man har en tillægsdiagnose som f.eks. ADHD. Men her er det også altid rart at der er mulighed for, at man kan trække sig lidt og ikke er tvunget til at være til stede hele tiden.

Efter en god morgenmad samt evaluering er det tid til at sige farvel og på gensyn.

Vi glæder os alle til at være sammen med vores ”Tourette Familie” igen til september, hvor der forhåbentlig kommer endnu flere nye som gamle deltagere. 

De næste 2 træf er den:

23. – 25. september 2022 (uge 38), hvor programmet endnu ikke er fastsat.

14. – 16. april 2023