Referat af Heidi Erler

Fredag: Alle mand ankommet og indlogeret   i hytterne på Treldenæs Camping.

Denne gang var vi en flok på 14 personer, den ene kom dog først lørdag pga. sygdom.

IMG_1694

Efter et godt måltid mad, går vi alle over i vores fælleslokale, som vi har til rådighed hele weekenden.  Vi starter med en runde af  ”hvad har du på hjertet eller siden sidst”. Alle er glade for at være samlet igen. Her bliver fortalt lidt af hvert om hvad man har oplevet siden sidst omkring touretten.

Der bliver oplyst om at hvis man får Benzodiazepiner (anxiolytika), så kan det give problemer i forhold til kørekort.

En anden fortæller at man ved at kontakte sin læge, kan få vederlagsfri fysioterapi og botoxbehandlinger pga tics, hvis man i forvejen har minimum 1 hjælpemiddel, som f.eks. en kædedyne. Hvis man ikke har et hjælpemiddel, så kan man få gratis gruppetræning.

IMG_1719

Lørdag:

Efter morgenmaden tager de fleste af os en tur ind til Fredericia by og ”oser” og går en tur på Irsk pub og får en enkelt øl, inden turen igen går tilbage til campingpladsen, hvor vi skal have frokost og efterfølgende foredrag  med Torben Dalvad, som fortæller om mestringsstrategier.

  • Fysisk aggression – slå til ting, hærværk, vold

Vrede er et forsvar – aggressivitet er et angreb

Dæmp din adfærd ved at:

  • Stoppe op
  • Tage en dyb vejrtrækning
  • Gå væk
  • Tænk positivt

Fortsætter man med at være aggressiv kan man miste venner, kæreste og man får et dårligt ry.

IMG_1701

Søndag:

Evaluering:

Alle er enige om at det har været en rigtig god weekend, hvor man har et frirum, hvor ingen griner af en og der er en forståelse for det som man oplever med tourette –

en forståelse som man ikke møder andre steder.

En bor på Grønland og har derfor ikke mulighed for at deltage hver gang, men vil komme så ofte det kan lade sig gøre. En flybillet tur/retur til Grønland (Nuuk) koster minimum kr. 7.000,-.

Oplæg med Torben Dalvad var godt, men der gives udtryk for at det er nok at man har oplæg/foredrag hver anden gang, og hver anden gang laver man noget socialt. Næste gang aftales der derfor at vi prøver med bowling i stedet for oplægsholder. Så må vi drøfte næste gang om det er noget vi skal gøre fremadrettet, da vi så også kan spille paint ball eller noget andet fælles.

Der bliver opfordret til at vi skal have en ordstyrer, hvilket Heidi, som også er referent bliver udvalgt til.

Tak for denne gang og ”tillykke” med Tourette !

Næste Voksen Tourette-træf er 9. – 11. September 2016