Voksen Tourette weekend , 30.august – 1.september 2013.

Referat af Heidi Erler 

Fredag:

Alle vel ankommet og indlogeret på Treldenæs Camping.

Uffe byder som altid, velkommen under aftensmaden. Denne gang til en flok på 12 personer.

Efter maden sidder vi alle i vores fælleslokale og har vores runde med ”Hvad har du på hjertet”. Denne gang en rimelig hurtig runde, da der ingen nye er med. Der bliver sagt STOR tak til Uffe, for hans store arbejde med bestilling af lokaler, mad m.m., samt tak for hans arbejde med hjemmesiden, hvor vores facebook gruppe og hjemmesiden nu er integreret. Hjemmesiden har faktisk 11 års
fødselsdag her den 11 september.

Der er blevet godt styr på gruppen som styres af Poul-Erik, Heidi og Uffe.

Efter ”Hvad har du på hjertet”, er det tid til hyggelig samvær!

006

Lørdag:

Efter morgenmaden er der tid til hyggeligt samvær, hvor ca. halvdelen bliver på campingpladsen og resten tager en tur ind til Fredericia by.

Efter frokosten er der foredrag ved Psykolog Kirsten Maack Linde, som vil fortælle lidt om ACT (Accept og Commitment Terapi), som handler om, hvordan man bedst muligt kan leve et meningsfuldt liv med de forhindringer, som livet har ”foræret” én. Kirsten arbejder udfra at se på mennesket som helhed og ikke på sygdommen mennesket går rundt med.

Kirsten startede ud med at spørge hvad vi forventede og resten af foredraget gik faktisk kun ud på en gang snak frem og tilbage ud fra forskellige spørgsmål,  og ellers talte hun en del om hvornår hjernen gør en skal ting eller en vil gerne ting.

Touretten kan komme i vejen for det man gerne vil.  Tanken om noget ”farligt”, altså noget man er bange for at gøre, kan sætte gang i hjernens følelsesregister, så det kan gøre en mere urolig bare ved tanken. Der skal man forsøge, at tvinge hjernen til at forstå at det ikke er farligt. Det vil være farligt at gå ind i løvens bur, her vil  ens hjerne automatisk gå på autopilot og man vil skynde sig at løbe væk fra det der virkelig er farligt.

039

Søndag:

Vi mødes til morgenmad/brunch kl. 9.30, hvor vi evaluerer på weekenden.

Som altid synes folk at det har været en rigtig hyggelig weekend, hvor man er sammen med ligestillede.

Det har været en sjov weekend, hvor vi har haft vores egen  (en af tourettefokene) ”standup komiker ” type med Laughing

Dejligt ar der er plads til hinandens forskelligheder og der er plads til diskussioner, tilgivelse m.m. Vi er nogle gode sparringspartnere og kan gå til hinanden med godt  og skidt.

Foredraget lørdag var ikke så godt, da der ligesom manglede et oplæg.  Vi vil derfor ikke inviterer den foredragsholder igen.

Der blev igen talt om nødvendigheden af at der skal være foredrag hver gang. Det blev dog besluttet at det er nødvendigt, for ellers vil weekenden blive for lang og der vil være flere der ikke vil bruge en hel weekend, hvis ikke der er et foredrag med.

Vi glæder os allerede til at mødes igen !

Næste Voksen-Touretteweekend bliver den 28.marts – 30.marts 2014, hvor vi håber på et stort fremmøde af nye og ”gamle” deltagere Tongue Out