Referat skrevet af Heidi Erler

Fredag:

Alle mænd/kvinder ankommet og fået tildelt hytter, hvorefter vi går over i vores sædvanlige fællesrum, hvor vi får et godt aftensmåltid. Uffe og undertegnede starter ”siden sidst” runden op med at byde alle velkommen. Vi fortæller om den sidste tids problematik i vores facebook-gruppe. Vi har desværre set os nødsaget til, at ekskludere et par stykker fra gruppen, da vi gerne skal have den gode tone tilbage i gruppen. Derudover fortæller undertegnede, at Mark er blevet ny næstformand for Touretteforeningen, og vi er sikre på, at vi fortsat får et godt samarbejde.

Under siden sidst, er der en i gruppen, som fortæller hvor lang en proces det er at søge førtidspension.

En anden i gruppen har taget en uddannelse som samarit og ønsker at blive frivillig nødbehandler. En har problemer med gigt ved siden af touretten, og en anden har fået diagnosen sklerose, og så er der en i gruppen som har fået frataget abillify, for at forsøge med kognitiv terapi og fordi, at abillify efter mange års brug, pludselig begyndte at give bivirkninger. Desværre er tics’ene blevet værre efter ophør med abillify.

Der tales også om, at man skal passe på med selvmedicinering af alkohol og euforiserende stoffer, da det er en ond cirkel at komme ind i. Vi vil gerne passe godt på hinanden.

Lørdag:

Lørdag formiddag kørte de fleste af os ind til Fredericia by, hvor vi osede lidt, og sluttede af med en enkelt på ”den engelske pub”. Derefter kørte vi tilbage igen for at få frokost.

Efter frokost var vi igen i Fredericia, denne gang for at bowle. En rigtig hyggelig eftermiddag.

Tilbage på campingpladsen igen, var der et par timer ”fri”. Her var nogle som trængte til et hvil, andre til at gå en tur, eller hvad man nu havde lyst til.

Efter aftensmaden var der tid til hygge. Denne gang blev alle siddende rundt om bordet, og vi fik en god snak, og vi fik pludselig besøg af vores nye næstformand Mark, som blev et par timer. Han fortalte blandt andet om, at der er planer om at starte en tourette-café op, i nærmeste fremtid. Det var en rigtig hyggelig aften.

 

Søndag:

Efter morgenmaden har vi evaluering af weekenden. Alle var enige om at det som altid havde været en rigtig hyggelig weekend med søde mennesker. Det var rigtig hyggeligt at vi sad og snakkede på kryds og tværs om aftenen, uden at blive forstyrret af musik. Det var også rigtig hyggeligt at hilse på Mark.

Aftenerne blev ikke så sent i år, men vores gennemsnitsalder er selvfølgelig også steget de senere år. Der må gerne være lidt mere liv om aftenen, men samtidig også plads til snak.

Der var et par stykker som synes det var hårdt at bowle, så der kommer nok til at gå nogle år før vi skal bowle igen.

Servicen fra cafeteriet har ikke været så godt som det plejer. Vi ventede alt for længe først på drikkevarer, og derefter på maden, og flere ting blev helt glemt. Vi håber at det bliver bedre næste gang.

Vær friske og mød op til det næste voksentourettetræf d. 7.-9. September 2018, hvor vi skal spille minigolf (desværre kan Heidi Biernat ikke komme som vi ellers havde planlagt)

Weekenden den 3.-5. Maj 2019 vil vi forsøge at få Heidi Biernat til at komme. Denne weekend har vi også 15 års jubilæum.