Af Heidi Erler

Der er endnu engang blevet afholdt voksentræf i Treldenæs ved Fredericia. Der deltog 13 medlemmer, og det er rekorden indtil videre. Der var 2 nye deltagere.

Fredag:

Uffe startede med at byde alle nye, som ”gamle” deltagere velkommen ved et lækkert aftensmåltid. Derefter havde vi en runde af siden sidst, som er med til at alle føler sig velkommen og man lærer hinanden bedre at kende. Især de nye medlemmer har brug for at vide at de ikke står alene med Touretten og dens følger.

August2006014

Lørdag:

Vi fik besøg af psykolog Bjarne Lellek som startede med at bruge en af os som ”model”. Bjarne Lellek gav os nogle metoder til kognitiv terapi og fik os alle til at ”leve med” i hans måde at fortælle på, som var utrolig spændende. Bjarne Lellek gav os også nogle mental-træningsøvelser i form af åndedrætsøvelser, som fik os til at glemme tics’ene. Vi havde os lidt yogaagtige øvelser og dem som havde svært ved at slappe af ved yoga fik nogle andre øvelser hvor man blandt andet skulle hoppe.

Bjarne Lellek havde nogle bøger med som han anbefaler til træningen. Disse er:
ACT – er skrevet af Steven Hayes, som er pro. fra amerikansk uni.
Bogen hedder: Accept og commitment Terapi. – Den er primært skrevet til
behandler.
Hans Reitzel 2006 – Affektionsregulering af Jens Hardy Sørensen
ACCEPT, skrevet af Anna Kåver – “At leve et liv, ikke vidne en
krig”.
Behandling af Stress, angst og depression – uden medicin og terapi:
David Servan-Schreiber.
Kognitiv terapi i praksis: Torkild Berge.
CD-er: af Bobby Zacharie – nr. 7. og nr. 4.
Bjarne Lellek’s hjemmeside: www.lellek.dk

August2006024

Torben Dalvad, som er leder for ungdomsweekenderne og arbejder til daglig som Psykoterapeut, deltog i foredraget med Bjarne Lellek, og så samtidig at vi er en god gruppe voksne i en blandet aldersgruppe fra 23 – 72 år.

Aftensmaden lørdag bestod af en lækker grillmad som vi fik i kompentation for et sprungen vandrør ved sidste træf, som gjorde at vi måtte bade i iskoldt vand.

Senere lørdag fortalte Uffe om hvordan man får fortalt til andre at man har Tourette. For at kunne fortælle det videre skal man først og fremmest selv acceptere sit handicap.
Poul Erik fortalte om OCD, da der er flere medlemmer som også har OCD, og en del manglede mere viden herom.

Inden vi afsluttede aftenen med ren hygge, så blev der talt om Tourette træffene i fremtiden. Der var her stor enighed om at vi skal holde fast i det sted og produkt som vi har nu, idet at vores gruppe bliver større og større og de unge bliver ældre og flytter forhåbentlig snart over til os.
Der blev også talt om at det kunne være rart hvis generalforsamlingerne blev afholdt skiftevis i Jylland, Fyn og Sjælland, så alle medlemmer i landet har mulighed for at deltage.

Søndag: Vi fik igen besøg af Torben Dalvad som underviste os i Kranie Krans Massage, som er nogle biogenetiske øvelser. Han viste os nogle afslapningsøvelser samt massage teknikker.

Torben Dalvad havde også nogle bøger med som han anbefalede til disse øvelser:
Bioenergiske kropsøvelser af Alexander Lowen & Leslie Lowen (Praktiske øvelser)
Kropsbevidsthed af Ken Dychtwald (Teoretisk bog)

Evaluering: Alle var meget begejstrede for alle de nye indtryk og besøgene fra Bjarne Lellek og Torben Dalvad. Det var en virkelig indholdsrig weekend, hvor alle har fået ny lærdom med hjem, og vi vil gerne gentage succesen ved de næste træf.
Der blev ytret ønske om et træf hvor man kan tage kæresten med, men det bliver for dyrt og dem uden kæreste vil nok ikke møde op, og man bliver ikke ”rystet sammen” på samme måde.
Der bliver for nogle talt lidt for meget om Tourette, men da vi stadig er en gruppe med nye deltagere hver gang, Så SKAL der være plads til det, og man har lov til at gå for sig selv imens, hvis det bliver for meget.
Siden sidst tager lidt for lang tid, så ved næste træf får man en bestemt tid på det, hvor der bliver stillet et æggeur, og dem som ved at de har meget at fortælle kan melde ud fra starten af, så der evt. kan bruges lidt ekstra tid fra nogle af dem som ikke har så meget at fortælle.
Uffe sluttede af med at sige tak til alle for at være os selv!

Vi glæder os til næste træf den 16-18 marts 2007 med forhåbentlig mange nye og ”gamle” deltagere!