Af Uffe Richter

Så var der gået ca. et halv år igen, og vi skulle til det igen, Tourette træf august 2007.

Fredag:

Vi var 11 tilmeldte og alle var mødt friske op, og efter mange knusere og kære ord til hinanden, satte vi os til bords.

Vi indtog maden med god sindsro til endnu en god weekend sammen, og Rikke havde strikket en god menu sammen, så der blev vi ikke skuffede.

Billede031

Efter aftensmaden og et par kopper kaffe, og for nogle en enkelt smøg, gik vi ind i pejsestuen og gjorde os parate til at køre runden ” Siden sidst ”, en runde hvor vi snakker om, hvad der er sket siden sidst.

Ovenstående fik da også sagt et forsinket velkommen til, og håbede på det blev endnu en god weekend, med hinandens selskab.

Vi sluttede fredag, med socialt samvær.

Lørdag:

Vi startede dagen med morgenmad kl. 9.30, derefter hyggede vi os til middag. Middagen blev overstået, og vi skulle høre et lille foredrag af Henrik W. Gade, det handlede om ligheder mellem Tourette og Autisme. Bagefter kom en lille rundspørge fra før nævnte HWG., det handlede om at der skulle være sammentræf mellem Tourette og asma, lidt ude i torvene var vi flere der syntes, men der skal være plads til muligheder for alle aspekter.

Der var nu plads til et spil kroket, og Rene faldt af med sejren, vi var et par andre som tog en time på øjet.

Vi holdt en mindre pause, og en af deltagerne kom med et problem han havde, det handlede om, ikke at blive forstået af sine forældre, at ikke blive forstået af andre, med vores syndrom er til dels ok, men at ens forældre ikke bakker os op, den er svær. Så vi fik meninger på bordet, som så ud til at kunne bruges af vores deltagere, så vi ser frem til næste træf, hvordan det er gået, og ovenstående tilbød også at komme og tale med forældrene, måske dette ville kunne give en dybere mening.

Vi spiste aftensmad, og snakkede livligt over bordet, senere lidt kaffe og en enkelt smøg til de trængte.
Indtil vi gik i seng ude på de små timer, holdt vi social samvær.

Billede040

Søndag:

Morgenmad kl. 9.30, præcis som dagen før, derefter afslapning indtil nær middag, da fik vi talt op på sodavand m.m, hvad der var blevet konsumeret i løbet af weekenden.

Vi holdt middag, med efterfølgende evaluering, og på evalueringen var der faktisk kun positivitet, men dog en ting som kom på emne. Fredagen fylder lidt for meget i forhold til lørdag, d.v.s. at vi måske giver den ekstra gas om fredagen, og vi så ikke har overskud til om lørdagen, det er jo socialt samvær, og vi får da en tår på tørsten. Så vi blev enige om at skrue lidt ned for gassen om fredagen, og gemme det til om lørdagen.

Det var vist alt for denne gang, vi glæder os meget til marts 2008, hvor vi holder træf igen.